Додељене награде „Оливије"

Британске позоришне награде „Оливије" додељене су у недељу у Лондону. Награду за најбољу глумицу добила је Рејчел Вајс за улогу Бланш Дибоа у комаду „Трамвај звани жеља", а за најбољег глумца Марк Рајленс, за улогу Џонија „Рустера" Бајрона у руралној драми „Јерусалим".

Рејчел Вајс проглашена је за најбољу глумицу на свечаној додели британских позоришних награда „Оливије" одржаној у недељу увече у Лондону.

Британска глумица награђена је за улогу Бланш Дибоа у комаду „Трамвај звани жеља" Тенесија Вилијамса. Рут Вилсон, која у истом комаду игра Стелу , добила је награду за епизодну улогу.

Рок мјузикл „Буђење пролећа" добио је четири награде, укључујући признање за најбољи нови мјузикл.

Марк Рајленс (публици ван Британије познат по улози у филму „Интимност") проглашен је за најбољег глумца, за улогу Џонија „Рустера" Бајрона у руралној драми „Јерусалим". У конкуренцији за то признање је, поред осталих, био Џуд Ло за улогу Хамлета.

Прича о Мартину Лутеру Кингу "The Mountaintop" 28-годишње Американке Катори Хол проглашена је за најбољи драмски комад.

Катори Хол је тек трећа жена и прва црнкиња која је победила у категорији најбољи нови комад у 34-годишњој историји доделе награда „Оливије".

Руперт Гулд добио је награду за режију комада „Енрон". Признање за најбољу мушку епизодну улогу припало је Едију Редмејну , за комад "Red".

За најбољу комедију проглашена је "The Priory" Мајкла Вина, а за најбољи римејк „Мачка на усијаном лименом крову", са Џејмсом Ерлом Џонсом и Филисијом Рашад у главним улогама.

Меги Смит добила је специјалну награду за изузетан допринос позоришту.

Награде „Оливије", назване по легендарном британском глумцу Лоренсу Оливијеу, додељује удружење лондонских позоришта представама које се изводе на Вест енду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво