Антонио Бандерас амбасадор добре воље

Програм Уједињених нација за развој прогласио је Антонија Бандераса за амбасадора добре воље због његових заслуга у борби против сиромаштва. Задатак познатог глумца је скретање пажње јавности на проблеме сиромаштва, глади, болести, неписмености, као и дискриминације жена.

Прослављени шпански глумац Антонио Бандерас проглашен је за амбасадора добре воље због заслуга у борби против сиромаштва.

Четрдесетдеветогодишњи глумац и до сада је користио свој статус славне личности да привуче пажњу јавности на проблеме са којима се суочава светска популација.

Један од циљева Програма Уједињених нација за развој (УНДП) је остварење плана да се до 2015. преполови стопа светског сиромаштва борбом против глади, болести, неписмености, загађивања човекове средине и дискриминације жена.

Генерални секретар УН Бан Кимун упозорио је чланице светске организације да је напредак у остваривању Миленијумских циљева развоја, како је назван поменути план, за сада неуједначен и да су потребни додатни напори не би ли их многе земље оствариле.

Глумац, певач и продуцент Хозе Антонио Домингез Бандерас рођен је у Малаги 10. августа 1960. године. Тренутно пише сценарио и припрема се да режира филм о Абу Абдулах Мухамеду XII, последњем муслиманском владару Гранаде.

Међу амбасадорима добре воље у УНДП су, између осталих, руска тенисерка Марија Шарапова, јапанска глумица Мисако Коно и норвешки принц Хакон Магнус.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи