Почасни докторат за Мајкла Џеј Фокса

Залагање глумца Мајкла Џеј Фокса на прикупљању средстава за истраживање Паркинсонове болести, од које и сам болује, награђено је специјалним признањем Института „Каролинска”. Храбри глумац који упркос све израженијим симптомима болести и даље снима, добио је почасну диплому доктора медицине.

Канадско-амерички глумац Мајкл Џеј Фокс добио је почасну диплому доктора медицине Института „Каролинска" у Шведској, који га је наградио за напоре у истраживању Паркинсонове болести.

Институт, који сваке године додељује Нобелову награду за медицину, наводи да је Фоксова фондација за истраживање Паркинсонове болести од 2000. године издвојила више од 175 милиона долара за рад на лековима против тог обољења.

Симптоме неуролошког обољења које ограничава моторне способности глумац је почео да примећује 1990. године на снимању филма „Док Холивуд", али је дијагноза постављена тек наредне године.

Проблеми са алкохолом које је Фокс имао више година пре него што је открио да болује од те тешке болести постали су још израженији.

Глумац је потражио стручну помоћ и успео је да се ослободи зависности.

Од 1998. године, када је и открио јавности да болује од Паркинсонове болести, Фокс често говори јавно о потреби за новим истраживањима и у оквиру фондације која носи његово име организује прикупљање донација у ту сврху.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи