Читај ми!

Бивша спремачица тужи Џефа Безоса – радила 14 сати дневно без паузе, није смела у тоалет

Милијардера Џефа Безоса тужи једна од његових бивших спремачица, Мерцедес Веда, која је три године радила за оснивача „Амазона“. Оптужује га за расну дискриминацију, као и нехумане и небезбедне радне услове.

У тужби, која је поднета пред вишим судом у држави Вашингтон, Веда наводи да је понекад морала да ради између 10 и 14 сати дневно без паузе, истовремено надгледајући пет до шест других спремачица.

Спремачицама није било дозвољено да узимају паузе за ручак или одмор док је породица Безос била код куће, није постојао ни одређени простор у ком би могле да седну да се одморе и једу.

Да читава ситуација буде гора, нису имале ни приступ тоалету већ су морале да се пењу кроз прозор.

Веда такође тврди да су се и остали чланови домаћинства уобичајено увредљиво понашали према њој и другим латиноамеричким спремачицама – на начин на који се нису понашали према осталом особљу.

Када је покушала да ове проблеме пријави, наишла је на отпор и на крају отпуштена под лажним изговорима.

У обавештењу о отказу је наведен невероватно сложен разлог раскида радног односа до ког је дошло зато што је Веда била „несрећна“ што је остављало негативан ефекат на остале раднице.

Од мањка пауза, немања приступа тоалету, расној дискриминацији, осветничком понашању и незаконитом прекиду радног односа, Ведини адвокати туже Безоса по девет тачака.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара