Читај ми!

Преминуо глумац Пол Сорвино

Амерички глумац Пол Сорвино, који је остао упамћен по улогама мафијаша благих манира, умро је у 84. години саопштио је његов портпарол.

Пол Сорвино, уместо да постане певачка звезда, успео је у Холивуду играјући разне улоге, али су то најчешће били тихи, опасни људи, као Поли Цицеро у Добрим момцима.

Сорвино који је радо на филму и телевизији више од пола века, такође је познат и по улози полицијског наредника у ТВ серији Закон и ред.

Сорвино је преминуо на клиници Мејо у Џексонвилу на Флориди природном смрћу, рекао је његов портпарол.

Рођен у Бруклину 1939. године, Сорвино је студирао музику и првобитно је желео да постане оперски певач пре него што се окренуо глуми.

Остварио је запажене улоге и у филмовима Дик Трејси, Никсон и Црвени.

Он је отац троје деце, међу којима је и глумица, оскаровка, Мира Сорвино.

Говорио је да је одувек био фасциниран људским гласом и да је као тинејџер певао у хотелима. Сањао је да постане оперски певач, али астма га је натерала да се посвети глуми.

Научивши да контролише своју астму помоћу вежби дисања – касније је основао „Сорвино дечју фондацију за астму“ и 1985. написао књигу Како постати бивши астматичар.

Дебитовао је на Бродвеју средином шездесетих, а његов први филм била је комедија Где је Папа, а затим Паника у Нидл парку, са Ал Пачином.

Био је номинован за награду Тони за улогу у Та шампионска сезона коју је поновио и у филмској верзији.

Мира Сорвино се у објави на Твитеру опростила од свог оца речима: „Преминуо је мој отац, велики Пол Сорвино. Моје срце је препукло – живот у љубави, радости и мудрости са њим је завршен. Био је најдивнији отац. Много га волим. Тата, шаљем ти љубав у звездама, док путујеш на небо“.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара