Преминуо репер DMX

Познати њујоршки репер DMX је преминуо у болници у коју је смештен 2. априла због срчаног удара узрокованог предозирањем наркотицима, потврдила је његова породица за америчке медије.

Породица је у свом саопштењу навела: „С тугом јављамо да је наш вољени DMX, рођен као Ерл Симонс, преминуо у 50. години у болници Вајт плејнс окружен својом породицом пошто је протеклих неколико дана био на апаратима за одржавање живота“.

Репер је после неколико дана на апаратима почео самостално да дише што је породици и његовим обожаваоцима пружило наду да ће се опоравити, међутим ипак је на крају дошло до фаталног исхода.

Иначе, Симонс је од детињства патио од астме, а у више наврата је био смештан у болницу, што због других здравствених проблема, што због наркотика. Годинама се борио против зависности, а 2019. године је отказао концерт и пријавио се на третман одвикавања.

DMX - Dark Man X - је одрастао у Њујорку, а постао је главна звезда издавачке куће "Ruffhouse Records" која га је 1998. године лансирала међу најзначајније уметнике са нумером Ruff Ryder's Anthem.

Године 1992. је потписао уговор са дискографском кућом "Columbia Records" и сарађивао са славним реперима попут Џеј-Зија, Ja Rulea и LL Cool J.

Продао је милионе албума и био један од икона хардкор хип-хопа.

Појавио се и у филмовима попут Ромео мора да умре и Од колевке па до гроба. Највећи хитови су му биле песме Party Up (Up In Here) или X Gon' Give It to Ya.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво