Читај ми!

Вечити дечак Власта Велисављевић, увек расположен и насмејан: Љубав је то

Живот – једном речју је описао Власта Велисављевић шта за њега значи глума. И имао је шта да покаже да докаже да је заиста то мислио. Са више од 350 улога обележио је српску глумачку сцену, било да је у питању позориште, филм или телевизија.

Најстарији активни глумац и један од највећих уметничких бардова у Србији Властимир Велисављевић, који је преминуо данас у болници од последица ковида, био је радо виђен гост на РТС-у.

У емисији ТВ фељтон са Ољом Милошевић, поводом свог 94. рођендана, говорио је о свом животу, од првог сусрета са позориштем, преко затвореничког периода у нацистичком логору и на Голом отоку, па све до дипломирања и бављења глумом.

На питање шта за њега значи глума, одговорио је једноставно: „Живот...“

„Волим те своје године. Баш их волим. Следећа година ће бити 95. па 96. Тако то иде“, додао је кроз свој јединствени осмех Велисављевић.

Гостујући у емисији Тако стоје ствари пре неколико година, Власта је причао о томе одакле и у 90-им годинама црпи енергију за активан живот.

„Не бих назвао то енергијом. Пре бих рекао да је то љубав. Ако волите нешто, попут посла којим се бавите, онда све иде лакше. Понекад и сам себе питам: Боже, Власто, како си све ово издржао“, рекао је Велисављевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се