Преминуо глумац Чедвик Боузман, човек који је оживео „Црног пантера“

Глумац Чедвик Боузман се борио против рака већ неколико година. Преминуо је у својој кући у Лос Анђелесу окружен породицом, наводи се у саопштењу објављеном на његовом налогу на Твитеру.

Чедвик Боузман амерички филмски и телевизијски глумац остаће упамћен као краљ Т'чала у Марвеловим филмовима Црни ПантерКапетан Америка: Грађански ратОсветници: Рат бескрајаОсветници: Крај игре и Црни Пантер 2.

Пре него што се прославио као Марвелов суперхерој, Боузман је остварио веома запажене улоге портретишући афроамеричке јунаке Џекија Робинсона и Џејмса Брауна.

„Чадвиков одлазак је огроман губитак“, изјавио је Кевин Фајџ, председник и главни креативни директор компаније „Марвел“.

„Био је наш Т'чала, наш Црни пантер и наш драги пријатељ. Кад год би дошао на снимање, зрачио је харизмом и радошћу, а сваки пут када се појавио на екрану створио је нешто стварно неизбрисиво. У свом раду је отелотворио много невероватних и великих људи. Био је паметан и љубазан и моћан и јак као и свака особа коју је приказао. Сада заузима своје место уз њих. Породица 'Марвел студија' дубоко жали због његовог одласка“.

Иначе филм Црни пантер је био први филм о суперхеројима који је номинован за Оскара и то у шест категорија, а освојо је три. Поред тога Боузман је као Црни пантер, свету представио слику моћног и промишљеног црнца који је био вођа успешне афричке нације и суперхероја спремног да се упусти у било коју битку за коју је сматрао да је потребна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво