Захвалност на подршци

Писмом објављеним на интернет сајту Бернар-Анрија Левија, редитељ Роман Полански захвалио се свима који су га подржали током боравка у притвору. Жамор људске солидарности много значи некоме ко је затворен у ћелији, поручио је Полански.

Режисер Роман Полански захвалио је свима који су му слали писма док је био у затвору и сада, у кућном притвору, уз поруку да су му дали „подршку и разлог за наду", јавиле су светске агенције.

Полански се јавно огласио, први пут од како је ухапшен, у писму француском филозофу и пријатељу Бернар-Анрију Левију, који га је у недељу поставио на свој сајт, на редитељев захтев.

„Поруке подршке стизале су од мојих суседа, од људи широм Швајцарске и широм света. Желим да сви они знају како охрабрујуће и утешно звучи жамор људске солидарности некоме ко је затворен у ћелији", навео је Полански у писму.

Полански (76) чека одлуку швајцарских власти о изручењу у САД, где је 1977. године оптужен за сексуалне односе са 13-годишњакињом.

Ухапшен је 26. септембра када је допутовао у Швајцарску да би примио награду за животно дело на филмском фестивалу у Цириху.

Пуштен је почетком децембра уз кауцију од четири и по милиона франака (око три милиона евра) и од тада је у кућном притвору у својој вили у познатом зимском туристичком центру Гштаду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво