Мед Мајк погинуо покушавајући да докаже да је Земља плоча

Мајк Хјуз, познатији као Мед Мајк, погинуо је када се срушила ракета коју је направио сам. Мајк је овим експериментом покушавао да докаже да је Земља равна.

„Наше мисли и молитве усмерене су ка породици и пријатељима Мајка Хјуза током овог тешког периода. Ово лансирање одувек је било његов сан и канал Сајенс био је са њим да забележи путовање“, наводи се у саопштењу канала Сајенс (Science Channel), јавља Си-Ен-Ен.

Хјуз је, како се наводи на сајту канала Дискавери, лет требало да изведе као део новог серијала Homemade Astronauts

Мајк Хјуз и Волдо Стејкс направили су ракету на парни погон. Према њиховом плану, ракета је требало да подигне Мајка на висину од око 1.530 метара (5.000 стопа) изнад пустиње, у близини града Бастроу, у америчкој савезној држави Калифорнији.

У видео-клиповима које су снимили посматрачи експеримента види се лансирање ракете, затим да се падобран не отвара и смртоносни пад Мајка Хјуза. 

Мајк је 2002. године поставио Гинисов рекорд у најдужем лету (скоку) луксузном лимузином, када је у „линколн таункару“ „прелетео“ 31 метар, односно 103 стопе. 

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво