Годину дана од смрти Шабана Шаулића

Данас се навршава годину дана од смрти краља народне музике, Шабана Шаулића, који је погинуо у саобраћајној несрећи у Немачкој.

Шабан Шаулић је пре годину дана из Билефелда у Немачкој кренуо на аеродром када се догодио удес у којем је настрадао.

„Са великим болом и неизмерном тугом обавештавамо вас да је данас престало да куца велико срце и да је утихнуо најлепши глас региона када нас је напустио супруг, отац, деда, кум и пријатељ Шабан Шаулић“, саопштила је његова породица.

Шабан Шаулић је био музичар и продуцент, а у току вишедеценијске каријере добио је надимак „краљ народне музике“, а пре два дана постхумно је одликован златном медаљом за заслуге.

Рођен је 1951. године у Шапцу. Први албум издао је 1969. године, када је имао осамнаест година.

Песме Дођи да остаримо заједно и Два галеба бела сматрају се једним од најбољих народних песама.

Осим ових песама, велики хитови Шабана Шаулића су били и Увенуће нарцис бели, Сине, Данима те чекам, Снежана, Одлазиш, одлазиш, Позн'o бих те међ' хиљаду жена и друге.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво