Притиснут доказима, бивши белгијски краљ признао очинство

Краљ Алберт II, који је под чудним околностима 2013. године абдицирао у корист сина Филипа, званично је признао после добијених резултата ДНК анализе, да је биолошки отац уметнице Делфине Бел.

Делфине Бел, рођена током ванбрачне афере краља Алберта II шездесетих година, бори се на судовима готово читаву деценију како би доказала да је он њен биолошки отац. Овим признањем стиче право на једну осмину Албертовог имања, мада је тврдила да је не занима новац, већ признање.

После дуготрајне правне битке током које је бивши белгијски краљ жестоко одбацивао ћеркине тврдње, краљев адвокат, Ален Беренбум је у понедељак увече објавио званично признање.

„Његово величанство краљ Алберт II је примио на знање резултате ДНК теста на који је пристао на захтев апелационог суда у Бриселу. Анализе потврђују да је он биолошки отац госпође Делфине Бел. И поред тога што постоје аргументи и правни приговори, краљ Алберт је одлучио да их не користи и да часно и достојанствено оконча овај болан судски процес“, навео је Беренбум.

Делфине Бел је још пре двадесет година тражила да је краљ Алберт призна као законито дете, али њени захтеви су били одбијани и поред тога што су постојали докази да је краљ био присутан током њеног раног детињства.

До главног преокрета у правном поступку дошло је када је апелациони суд прошле јесени саопштио да Жак Бел, човек поред кога је одрасла, није њен биолошки отац. Суд је тада наложио да краљ Алберт II мора да да узорак ДНК на анализу, јер ће у противном, све док не приложи узорак плаћати казну од 5.000 евра дневно.

Тек када је краљ одступио са белгијског трона, баронеса Сибил де Селиз Лонгшамп, мајка Делфине Бел, је јавно признала да је била у вези са Албертом од 1966. до 1984. године.

„Био је то диван период. Делфина је била вољено дете. Алберт није био нека очинска фигура, али је био добар према њој“, навела је баронеса.

Алберт је после тога признао да су он и краљица Паола имали проблема у браку, али није хтео да призна љубавну аферу са мајком Делфине Бел.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи