Коељо: Коби је био човек већи од живота

Трагично преминули бивши кошаркашки ас Коби Брајант и бразилски писац Пауло Коељо радили су на заједничкој књизи за децу, али је аутор „Алхемичара“ избрисао нацрт књиге после Брајантове погибије у хеликоптерској несрећи.

Пауло Коељо је рекао агенцији АП да су он и Брајант разговоре о заједничкој књизи за децу почели 2016. године, када се кошаркаш Лејкерса и петоструки освајач титуле шампиона НБА опростио од своје двадесетогодишње каријере, а да су књигу почели да пишу пре неколико месеци.

Одмах пошто је чуо за Брајантову смрт, Коељо је саопштио да ће избрисати нацрт књиге, јер не жели да је заврши без њега.

„Избрисао сам нацрт јер нисам видео никакав смисао у објављивању књиге без њега. То не би ништа релеватно значило ни за њега ни за његову породицу“, рекао је Коељо у телефонском разговору за АП из свог дома у Женеви.

Познати писац, чије су књиге продате у десетинама милиона примерака широм света, рекао је да је идеја књиге била како инспирисати децу из угрожених породица, децу из нижих слојева друштва, да се кроз спорт изборе за своје месту у свету.

„То не значи да ће ме то спречити да једног дана пишем о стварима које сам научио од Кобија и о томе како је он био човек већи од живота“, истакао је бразилски писац, додавши да, међутим „књига за децу више нема смисла“.

Брајантов "Granity Studios" објавио је романе за средњошколце и младе, а 2018. године и његову аутобиографију Менталитет Мамбе: Како играм (The Mamba Mentality: How I Play).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво