Тајландски краљ донео нова саобраћајна правила

Тајландска влада је објавила да је краљ издао наредбу по којој полиција више не сме у потпуности да зауставља саобраћај у Бангкоку када пролазе возила краљевске породице.

Тајландски краљ Маха Вајиралонгкорн издао је нарeдбу пошто су се на друштвеним мрежама појавили коментари незадовољних Тајланђана због гужви које настају када полиција у потпуности блокира саобраћај да би прошла колона возила краљевске породице.

Уместо тога полиција ће од сада блокирати само једну колону, наводи представница владе за медије на свом налогу на Фејсбуку.

Објавила је и видео у коме се демонстрирају нова правила, међу којима и дозвола да се може прелазити преко мостова и надвожњака испод којих пролази колона краљевских возила.

„Његово величанство краљ је забринут да његово краљевско путовање или путовање краљевске породице не утиче на живот Тајланђана“, наводи се у видео-снимку.

Бангкок је иначе по подацима америчке Агенције за праћење саобраћаја сврстан на 11. место светске листе по густини саобраћаја.

Прошле године на неколико профила на Твитеру главна тема су биле критике на рачун гужви које настају због потпуног заустављања саобраћаја када пролази било који члан краљевске породице, јер по закону нико не сме да их гледа. Ово је врло неуобичајено за Тајланд, с обзиром на то да је краљевска породица заштићена законом и критике се третирају као клевете за шта је запрећена казна и до 15 година затвора.

Нова правила неће важити у случају протоколарних и званичних пролазака краљевске колоне, а полицији је наређено да буде љубазна и објасни разлоге због којих се саобраћај обуставља и да не користи силу и застрашивање.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво