Краљица Елизабета за божићне поклоне потроши 30.000 фунти

Празници попут Божића су скупи за већину људи, па и за британску краљицу Елизабету, која за ту прилику на поклоне за породицу и особље троши вртоглавих 30.000 фунти.

За Божић и Нову годину, краљица купи чак 520 поклона за чланове краљевске породице и особље, тврди њен бивши сарадник за лондонски Дејли мејл

Њено величанство (93), такође шаље 750 божићних честитки на којима се обично налази породична фотографија, а шаље их рођацима, пријатељима, члановима краљевског домаћинства и члановима разних делегација британског Комонвелта и званичницима пријатељских земаља.

Према истом извору, особље које опслужује краљевску породицу, поклоне од краљице добија обично две седмице пре 25. децембра у једној од просторија Бакингемске палате.

У реду, један по један, они прилазе да приме поклоне од краљице и док сваком од њих она каже неколико речи, они јој уљудно захваљују, уз обавезни божићни поздрав: „Срећан Божић“.

А поклони су обично у виду жетона за књиге или малог комада порцелана из палате, уз божићни пудинг.

Ако неко од особља због посла не може да присуствује овој церемонији уручивања поклона, они им се шаљу уз визиткарту Њеног величанства и принца Филипа.

Ту традицију је први започео краљичин деда, краљ Џорџ Пети, а наставио је њен отац краљ Џорџ Шести.

Скуп поклона личио на лични тржни центар краљице 

Исти извор открива да је краљица такође раније уочи Божића лично уживала у куповини, а да је потом поклоне бирала у Бакингемској палати тако што би јој изабране продавнице, као што су „Harrods” и „Fortnum and Mason”, послали пуне комбије са мноштвом ствари.

Те ствари би биле изложене по столовима у две просторије у палати, које она обилази, разгледа и бира.

„То је било попут њеног властитог краљевског тржног центра, али се од тога одустало, јер не вреди трошити енергију на такве ствари“, испричао је краљичнин сарадник.

Иначе, на Каналу 5 ових дана је емитован филм о томе како краљевска породица дочекује Божић.

Они се на Бадњи дан окупљају у Сандрингему у тачно 18 сати, где у дневној соби током целе вечери размењују поклоне.

Када је у питању краљичина ужа породица, она од њих воли да прима шаљиве поклоне, попут оног који јој је једном приликом поклонио принц Хари.

Била је то капа за туширање са натписом „Ain't life bitch” (Зар живот није кучка).

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара