Харис Џиновић: Публика воли да „остане“ у емоцији

И ове године Харис Џиновић остаје веран традицији – 25. и 26. децембра одржаће концерте у Центру „Сава“. Популарни певач, у Београдској хроници, открива који је редослед песама на наступу најбољи.

Улазница за празничне концерте готово да више нема. Коментаришући могућност организовања додатних термина, прослављени кантаутор, у Београдској хроници, истакао је да му је важно да заказани концерти прођу како треба.

„Често сам говорио да концерт није више камерног профила, није више седење у фотељама, у столицама, аплауз после сваке завршене пјесме него је активно учествовање. Ако публика данас не учествује активно у концеру, онда тај концерт није набијен великом емоцијом и атмосфером“, објашњава Харис Џиновић. 

Познат је по томе да уме да промени листу песама на самом концерту када га понесу реакције публике.

Певач истиче да репертоар не може да се направи брзо: „Баш напротив, преко двадесет година формирао сам и градио репертоар. Отприлике сам нашао ту формулу редоследа репертоара. Публици највише одговара подизање атмосфере, останак у тој емоцији, а не прекидање, трчање из пјесме у пјесму које не припадају једна другој ни ритмички ни текстуално“.

Међу онима који долазе на Харисове концерте има и старијих, али и оних који се нису ни родили када су неке његове песме објављене.

Као своју „личну карту“ Џиновић издваја песму И тебе сам сит, кафано, али истиче да и многе друге нумере људи везују за њега. 

Посебне ритуале пред концерт каже да нема, али наглашава да му је најважније добро озвучење и микрофон који му одговара како би се осећао комотно док наступа.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи