Јужноафриканка Зозибини Тунзи – нова мис универзум

На финалној церемонији такмичења Мис универзум, синоћ је у Њујорку титулу понела Јужноафриканка Зозибини Тунзи.

Зозибини Тунзи је победила у конкуренцији 90 лепотица, представница држава целог света.

Тунзи, нова мис универзум има 26 година и запослена је као агент за односе са јавношћу. Такође се бави активностима у борби против насиља над женама.

Како је навела у биографији, „учествује у кампањи против родних стереотипа и залаже се за природну лепоту.

У најужем избору су биле мис Порторика, Рико Медисон Андерсон, која је освојила друго место и  мис Мексика, Софија Арагон, која је била трећа. 

Пошто су је прогласили за мис универзум, Тунзи је причала о важности разноврсности, као и о томе на који начин је њен живот био формиран имајући у виду њену расну припадност.

„Човечанство је дуго било програмирано тако да 'црно није могло бити лепо'. Сада долази време када жене као што сам ја, могу наћи своје место у друштву и знати да су лепе“, рекла је Зозибини.

„Доносим једну нову светлу слику о Јужној Африци. Надам се да ћемо бити све гласније и удружити гласове и бити све јаче у тој сложности која може да донесе промене“, закључила је Тунзи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво