Ускоро нови „Подравкин“ производ – „чоколинда“

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић нема ништа против да „Подравка“ један нови производ назове „чоколинда“, по афери коју је у Хрватској изазвала чоколадица из српског „Пионира“.

Како је јавио хрватски портал Даница, Грабар Китаровићева, која је кандидат за још један мандат на Пантовчаку, гостовала је у уторак у Хрватском дому у Крижевцима, где је говорила о својим досадашњим постигнућима и ономе за шта ће се залагати ако добије нови мандат.

Открила је да је „Подравкиним“ менаџерима дала сагласност да производ назову управо тако –  „чоколинда“.

„Рекла сам колегама из 'Подравке': 'Дајем вам своју сагласност, одричем се било каквих накнада, лепо измислите нови производ, назовите га тако'“, изјавила је председница Хрватске.

„Уверена сам да ће се сигурно добро продавати, не само на подручју југоистока Европе него и на подручју Залива и других држава. Нек нам држава расте, а мени нека се смеју колико хоће. Забрињавају ме, наравно, трендови лошег и ружног језика, језика мржње, али мене не може ништа поколебати“, преноси портал Индекс.

Портал подсећа да је кованица „чоколинда“ „настала након буре која се подигла када је 2016. године председница дубровачкој деци поделила новогодишње пакете у којима се нашла и чоколадице фирме 'Пионир из Србије'“.

Грабар Китаровићева се због српске чоколадице у пакетићима извинила деци и хрватској јавности.

Та ситуација је, међутим, изазвала лавину коментара у региону, а о њој су извештавали и страни медији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се