Пети Смит, икона панка, књигу је написала случајно

Недавно је под насловом „Година мајмуна“ објављена нова књига мемоара иконе панка и једне од најутицајнијих музичарки данашњице, Пети Смит.

Темељни, прекрасно исписани мемоари Пети Смит представљају штиво у коме се снови и реалност живописно преплићу у таписерији једне године која је променила све.

После догађаја везаних за концерт у Сан Франциску током Нове године, Пети Смит се налази на обалама Санта Круза, на почетку године посвећене усамљеничком лутању.

Неограничена логиком и временом, она нас увлачи у своју приватну земљу чуда. У фебруару почиње надреална лунарна година, доносећи за собом неочекиване преокрете, изазивајући невоље и тугу од које је немогуће побећи.

„Написала сам ову књигу случајно. Ја пишем свакодневно, али током Нове године 2016. свирала сам у Филмору са својим бендом. Мој пријатељ, са којим је требало да путујем дуж Западне обале, доживео је шлог. Тако сам на почетку нове године на путовање кренула сама. Ја не возим кола, тако да је то било чудно путовање. Књигу сам писала да бих себи самој правила друштво“, каже ауторка књиге.

За Пети Смит ова година доноси велику промену у животу и суочава је са губитком, старењем и драматичним преокретом у америчком политичком пејзажу. Од Калифорније до пустиња Аризоне, од фарме у Кентакију, преко пријатеља у невољи, до болничке собе цењеног ментора, Пети обилази места којих се сећа и која замишља, па ови мемоари са поетичном вештином мешају чињенице и фикцију.

Неочекиване ствари се дешавају, појављују се туга и разочарење. Али Смит води читаоца до нове деценије у свом животу и нуди му мелем – своју мудрост, духовитост и, напокон, наду у бољи свет. Јер, према речима странца - све је могуће: напокон, ово је Година мајмуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво