„Ленонке“ и казна за паркирање чувених Битлса на Сотбијевој аукцији

Аукцијска кућа „Сотби“ на аукцији ће понудити наочаре које су припадале Џону Ленону, као и карту за паркинг коју је користио Ринго Стар.

Наведени предмети су у власништву Алана Херинга, који је био возач Ринга Стара и Џорџа Харисона, познатих Битлса.

Возач је истакао да му је Ленон поклонио наочаре пошто их је 1968. године, случајно оставио у аутомобилу, али да су без једног стакла.

Ретро наочаре и паркинг карту издату 25. априла 1968. године испред „Епл рикордса” (Apple Records) у Лондону, аукцијска кућа „Сотби“ ће од шестог до тринаестог децембра понудити на својој интернет страници са предметима који су припадали славним Битлсима.

Вредност згужване паркинг карте процењена је на 1.500 фунти, a наочаре би могле би да достигну цену 8.000 фунти.

„Наочаре су део карактеристичног имиџа Џона Ленона од средине шездесетих до његове смрти“, рекао је Габријел Хилтон, стручњак за књиге и рукописе аукцијске куће „Сотби“.

На аукцији ће се наћи и мајице које су носили славни Битлси, као и Харисонова гитара која би могла да достигне цену од 60.000 фунти.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво