„Колдплеј“ паузира са турнејама док не постану „еколошки прихватљиве“

Британска група одложила је турнеју, док њени чланови раде на реализацији концерата који не би утицали на емитовање штетних гасова.

Фронтмен групе Крис Мартин, рекао је да им је циљ да организују турнеју која ће бити „CО2 неутрална“. 

Британски бенд се налази у Јордану, где ће имати два наступа који ће се стримовати уживо на Јутјубу.

„Наша наредна турнеја биће најбоља могућа према животној средини. Било би разочаравајуће учествовати у турнеји која је одговорна за емитовање угљен-диоксида. Пошто смо до сада имали велики број турнеја, сада треба да видимо како да уредимо ствари, да ту буде више давања него узимања“, изјавио је Мартин.

Британски бенд је такође престао да поручује нове мајице, и уместо тога, штампају нови дизајн на старим робним залихама, преноси Гардијан, позивајући се на bbc.news.

„Колдплеј“ ће 25. новембра одржати концерт у Националном историјском музеју у Лондону, а приход од наступа ће ићи организацији за заштиту животне средине "ClientEarth".

Осим групе „Колдплеј“, и млада звезда Били Ајлиш је најавила турнеју која ће бити „што зеленија“, тако шти ће на концертима бити забрањене пластичне сламке, посетиоци ће доносити боце које се могу користити више пута, а на концерту ће бити одређен и посебан простор за разврставање отпада који би ишао на рециклажу.

И музички фестивали се суочавају са својеврсним притиском да постану „зелени“.

Ове године организатори фестивала Гластонбeри су забранили продају пластичних боца за једнократну употребу, нудећи 850 славина за воду.

Организатори више од 60 великих фестивала, обавезали су се, да ће се до 2021. године, они одржавати „без пластике“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво