Бил Гејтс је поново најбогатији на планети

Прво место на „Форбсовој“ листи најбогатијих, заузео је суоснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс. Оснивач „Амазона“ и извршни директор Џеф Безос, тако је изгубио титулу најбогатијег човека на свету.

Безосово богатство оборено је на 103,9 милијарди долара, а акције „Амазона“ су пале за седам одсто, што га је довело на друго место међу најбогатијим људима на свету.

„Број један“ међу богаташима, Бил Гејтс, вредан је 105,7 милијарди долара.

Иначе, у прошлој години, Безос је постао најбогатији човек на свету и први човек који је поседовао богатсво веће од 100 милијарди долара. Са износом од 160 милијарди долара, тада је прекинуо низ Гејтса, који је 24 године био на врху листе.

Безос је четвртину удела у „Амазону“ пренео на бившу супругу Мекензи Безос, а њихов развод окончан је почетком ове године. Тако је сада, са 32,7 милијарди долара, Мекензи Безос, међу 20 је најбогатијих људи на планети.

У међувремену, Гејтс је 2014. године одступио са места председника компаније, а остао као члан одбора. Продао је или поклонио већину удела у „Мајкрософту“.

Тренутно  је на позицији копредседника Фондације „Бил и Мелинда Гејтс“, највеће приватне добротворне фондације на свету.

Бил Гејтс дебитовао је на првој Форбсовој листи милијардера 1987. године са нето вредности од 1,25 милијарди долара.

Безос се први пут нашао на Форбсовој листи 400 најбогатијих Американаца 1998. године, са нето вредношћу од 1,6 милијарди долара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво