Бил Гејтс је поново најбогатији на планети

Прво место на „Форбсовој“ листи најбогатијих, заузео је суоснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс. Оснивач „Амазона“ и извршни директор Џеф Безос, тако је изгубио титулу најбогатијег човека на свету.

Безосово богатство оборено је на 103,9 милијарди долара, а акције „Амазона“ су пале за седам одсто, што га је довело на друго место међу најбогатијим људима на свету.

„Број један“ међу богаташима, Бил Гејтс, вредан је 105,7 милијарди долара.

Иначе, у прошлој години, Безос је постао најбогатији човек на свету и први човек који је поседовао богатсво веће од 100 милијарди долара. Са износом од 160 милијарди долара, тада је прекинуо низ Гејтса, који је 24 године био на врху листе.

Безос је четвртину удела у „Амазону“ пренео на бившу супругу Мекензи Безос, а њихов развод окончан је почетком ове године. Тако је сада, са 32,7 милијарди долара, Мекензи Безос, међу 20 је најбогатијих људи на планети.

У међувремену, Гејтс је 2014. године одступио са места председника компаније, а остао као члан одбора. Продао је или поклонио већину удела у „Мајкрософту“.

Тренутно  је на позицији копредседника Фондације „Бил и Мелинда Гејтс“, највеће приватне добротворне фондације на свету.

Бил Гејтс дебитовао је на првој Форбсовој листи милијардера 1987. године са нето вредности од 1,25 милијарди долара.

Безос се први пут нашао на Форбсовој листи 400 најбогатијих Американаца 1998. године, са нето вредношћу од 1,6 милијарди долара.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 27. окт 2019, 20:16) - Đorđe [нерегистровани]

Bil Gejts je ponovo najbogatiji

Ja mu od srca čestitam i želim mu da ima još više i više!
Svaka čast!
Prijatelji, zaslužio je zar ne? Pa da!

(недеља, 27. окт 2019, 20:14) - anonymous [нерегистровани]

najbogatiji

Neznam samo gde će to bogatstvo da odnesu posle 100 te

(недеља, 27. окт 2019, 17:52) - anonymous [нерегистровани]

Evo bas verujem ....

u ovakve vesti ,i ovakvim ljudima ....jesmo li mi veci "dinosaurusi u mozak " od samih dinosaurusa .?!

(недеља, 27. окт 2019, 17:32) - anonymous [нерегистровани]

a sta je sa

Rokefelrerima, Rothchildima, Shifovima, Kraljevskim porodicama? Engleska kraljica ima samo u teritoriji po kanadi i australiji negde oko 7 biliona dolara.