„Звуци срца“ Јованчића, Вулића, Гајића и Панкова

Фудбалери Црвене звезде посетили су први кафић у региону у коме раде млади са благим сметњама у менталном развоју „Звуци срца“.

Душан Јованчић, Милош Вулић, Милан Гајић и Радован Панков посетили су јединствен кафић намењен инклузији особа са благим сметњама у менталном развоју, где су их уз широке осмехе дочекали запослени. 

„Велика ми је част што у име клубу могу да будем део овако лепе посете. Видело се по изразима лица запослених колико им је драго што смо се данас дружили. Заиста ми је част да попијем кафу у оваквом кафићу“, рекао је Панков, а преноси клупски сајт.

Црвено-бели пожелели су да овај кафић буде увек пун гостију.

„Идеја је јако лепа, надам се да ће што више људи чути за овај кафић и баш овде доћи на пиће како би подржали ове младе и вредне људе“, рекао је Јованчић.

Мишљење саиграча дели и млади везиста Милош Вулић. 

„Овде су сви весели и срећни због наше посете. Делим њихову радост и сигурно ми неће бити последњи пут да седим овде“, искрен је Вулић.

„Драго ми је када видим у очима људи велико задовољство и истинску радост што смо се данас дружили. За нас је ово мали гест. Радујем се поновном доласку“, поручио је Гајић.

Фудбалери су обишли и радионицу где млади шију, продају мајице и сувенире од текстила и керамике, а за ову посету направили су посебне шоље са грбом Црвене звезде.

Катарина Ракић, радни терапеут истакла је колико посета значи запосленима у овом кафићу.

„Кафић постоји од фебруара 2019. године, имамо петнаесторо запослених и, осим кафића, имамо и радионицу и продавницу где сви могу купити оно што овде стварамо. Наши гости су различитих узраста, од малишана до пензионера, и свако нађе кутак за учење, дружење или шта год пожеле. Ко год дође, сигурна сам да ће се овде осећати као код куће“, закључила је Ракићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво