Случај хибридних мачака – ПЕТА против Џастина Бибера

Џастин Бибер је купио две мачке, Туну и Суши, које су настале укрштањем домаће мачке са супсахарском мачком врсте сервал, и које су га коштале 35.000 долара. Због тога га жестоко критикују из организације ПЕТА.

Организација ПЕТА критиковала је тај потез музичара, јер тако, како наводе, подстиче потражњу за мачкама које су „хибридне“. Певачка звезда је љутито реаговала. 

„ПЕТА треба да се усредсреди на озбиљне проблеме, као што је борба против бруталности према животињама. Зашто сам им ја камен спотицања, само зато што желим да чувам одређену врсту мачке?“, питао је Бибер.

„Ви из организације ПЕТА идите да помажете у чишћење окена од пластичног отпада и оставите моје лепе мачке на миру“, додао је млади певач.

Поп звезда је заправо реаговала на изјаву коју је за PageSik.com дала потпредседница оргаизације ПЕТА Лиса Ланг.

„Џастин Бибер могао би да надахне обожаваоце широм света да спасу животе усвајањем мачака из локалних склоништа за животиње – уместо да подстиче опасну потражњу за хибридним мачкама“, став је Лисе Ланг. 

Из Удружења за бригу о мачкама „Савана“ наводе да, за држање ових животиња у многим државама у САД, постоје законска ограничења, али да су дозвољене као кућни љубимци у Јужној Каролини и Калифорнији.

Певач је иначе замолио својих 119 милиона пратилаца на Инстаграму да прате његове мачке на истој друштвеној мрежи. Леп пар мачака већ се може похвалити са 229.000 пратилаца.

Бибер је прошлог викенда поставио Инстаграм профил за своје љубимце и редовно објављује фотографије мачића.

Према писању Холивуд рипортера, мачићи су купљени у узгајивачници у Илиноису. Могу да достигну дужину до два метра и тежину до 30 килограма.

Иначе, Бибер је 2013. године, љубимца, мајмуна капуцина повео са собом у Немачку. Мали примат одузет му је на аеродрому у Минхену и стављен у карантин, јер певач није имао документацију потребну за животињу која је окарактерисана као егзотични љубимац.

У јануару 2017. године TMZ је известио да је певач поклонио своје тромесечно штене расе чау-чау по имену Тод, једном од својих плесача, тврдећи да је превише заузет да би бринуо о њему.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво