Продаје се кућа Курта Кобејна, цена – 7,5 милиона долара

Кућа у којој су живели Курт Кобејн и Кортни Лав продаје се за 7,5 милиона долара.

Пар је кућу купио у Сијетлу у јануару 1994. године за милион и по долара, где је живео врло кратко са својом кћери Френсис Бин Кобејн, све док оснивач Нирване на том имању 5. априла исте године није починио самоубиство у 27. години. 

Последњих година свога живота, Кобејн се борио са зависношћу од хероина и депресијом, његовом славом и сликом у јавности, као и с притиском медија на њега и његову жену Кортни Лав.

Према службеном полицијском избештају смрт је описана као „самоубиство са самозадатом раном од сачмарице у главу“. Околности његове смрти су постале предмет фасцинације и расправа.

Од оснивања, са Кобејном као текстописцем, „Нирвана“ је само у САД продала више од 25 милиона албума и више од 50 милиона у свету.

Угледни часопис "Rolling Stone" уврстио је „Нирвану“ на 27. место највећих музичких уметника свих времена, док је Курт Кобејн проглашен за 12. гитаристу свих времена.

Кућа има осам хиљада квадратних метара и налази се на 0,74 хектара земље.

Има четири спаваће собе и четири купатила, са одвојеном гаражом и потпорним зидом који је накнадно изграђен 1999. године, преносе медији.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 03. окт 2019, 19:42) - anonymous [нерегистровани]

I ja sam zainteresovan

Tražim kredit, da ne razoročavam ušteđevinu.

(четвртак, 03. окт 2019, 18:40) - anonymous [нерегистровани]

Moze

Molim vas da mi napisete adresu gde se kuca nalazi. Zainteresovan sam da kupim