Бил Гејтс књигом против климатских промена

Оснивач „Мајкрософта“ Бил Гејтс ради на књизи „Како избећи климатску катастрофу“, која ће бити његов допринос борби против климатских промена, саопштено је из издавачке куће „Даблдеј“.

Гејтс ће изнети своје идеје за постизање нулте емисије гасова са ефектом стаклене баште кроз локалне, националне и глобалне акције. 

У саопштењу, Гејтс је навео да жели да помогне у изградњи технологија, послова и индустрија, којима би се избегли најјачи ефекти климатских промена.

На самиту Климатске акције Уједињених нација, Гејтс је прошлог месеца саопштио да његова фондација ради са Светском банком и појединим европским владама, како би се обезбедило 790 милиона долара за помоћ милионима малих фарми у свету, да се прилагоде климатским променама.

Гејтсова фондација је у ту сврху издвојила 310 милиона долара. Књига „Како избећи климатску катастрофу“, треба да изађе у јуну наредне године.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 03. окт 2019, 18:39) - anonymous [нерегистровани]

Gejts I njegova pomoc!?!

Kako da zatvore farme, a ne da im pomogne.
Traze nacin, Kako da naplate POREZ, NA CO2!
A kome idu te pare? Ne siromasnima ,vec bogatima, koji nas "spasavaju", od klime.

(четвртак, 03. окт 2019, 17:33) - anonymous [нерегистровани]

Možda piše u predgovoru

Da li je u knjizi pomenuto i to da finansira geoinženjerske poduhvate koji se nezvanično izvode širom sveta, inače pravi razlog stajanja u redu za člansku kartu EU i "evroatlantskih integracija"?