Кациге, панцири, надгробни споменик, све то у Бенксијевој радњи

Продавница коју је Банкси отворио првог октобра у Лондону, нуди, диско куглу израђену од полицијске кациге, панцир с Унион Џеком, дечији кревет изнад кога је хрпа надзорних камера и надгробни споменик на коме пише: „Дошли сте до своје дестинације“. Британски улични уметник Бенкси саопштио је на „Инстаграму“, да је отворио продавницу „Бруто друштвени производ“ и да покреће сопствени истоимени бренд.

Продавница у чијем излогу се налазе разни предмети које је направио Бенкси има само рекламну функцију. Како је уметник навео, њена врата се неће отварати, а изложене ствари моћи ће да се купе преко интернета.

„Бруто друштвени производ, Бенксијевих производа за кућу и ово је наша прва и једина продавница. Овај излог је намењен показивању и њена врата се неће отворити. Сва продаја ће се вршити преко интернета у најскорије време када се покрене веб-страница“, наводи аутор у поруци објављеној на Инстаграму.

Бенкси је мистериозни уметник, провокатор и шаљивџија који је променио перцепцију уличне уметности. Његови иронични и духовити радови против политике, рата, капитализма и моралисања постају предмет лова новинара, фотографа, вандала, уметничких критичара и колекционара.

Бенксијеви радови су више пута продавани за шестоцифрене износе.
Како је објашњено, разлог за отварање продавнице биле су правне потешкоће. Компанија за продају разгледница покушала је да преузме законска права на име Бенкси, коме је саветовано да је најбоље решење у овој ситуацији продаја робе под сопственим брендом.

број коментара 0 Пошаљи коментар