С днем рожденија, Кристофере Шварценегеру

„Инстаграм“ страница Арнолда Шварценегера доживела је инвазију радозналих Руса, након што је познати глумац пожелео срећан рођендан свом сину Кристоферу постављајући фотографију на којој је обучен у руску полицијску униформу.

Кристофер је напунио 22 године, па је његов отац поделио неколико фотографија на којима је у различитим животним раздобљима. На једној стоје у дубоком снегу, а обучени су у дебеле зимске капуте.

У Кристоферовом случају то је руски официрски полицијски капут.

Широм света, Шварценегер је познат по блокбастерима, попут Терминатора, Предатора или Истинитих лажи, али у Русији је један други филм био у центру пажње када је легендарни глумац у питању.

Улога у Црвеном усијању је оно по чему многи Руси памте Шварценегера. У акционом филму глуми совјетског полицијског официра кога потрага за опасним грузијским криминалцем доводи у САД, где му партнер постаје чикашки полицијски детектив, којег глуми Џим Белуши.

Осим што је улога једна од ретких у којој Рус у тадашњој холивудској кинематографији није представљен као негативац, Шварценегеров изговор руских фраза био је изузетно забаван за људе у Русији, па је филм стекао култни статус у тој земљи.

Наравно, због тога није мањкало цитата из филма у честиткама Шварцијевом сину Кристоферу, као и похвала за избор одеће.

број коментара 0 Пошаљи коментар