Скот спаковао кофере: „Нема бољег од шљивовице“

Кајл Скот, амбасадор САД који сутра одлази из Србије, објавио је на друштвеним мрежама снимак који је назвао „Моја Србија за понети“, а у којем показује шта ће све спаковати у своје кофере.

Скот је на званичној страници Амбасаде САД поручио: „Након три и по године у Србији време је за повратак кући. Одлазим срца испуњеног лепим успоменама и са кофером препуним сувенира. Хвала, пријатељи.“

На снимку се види да је Скот у свој пртљаг спаковао чувени пиротски ћилим, књигу Прича о Србији, ручне радове, делове народне ношње, чокањчиће из којих се пије ракија, кључ који је добио од Прихватилишта у Београду и још неке успомене.

А за успут је, каже, понео пеглану пиротску кобасицу и сир, кајмак из Горњег Милановца за који каже да је најбољи на свету, ајвар, џем од домаћих шљива, мед, „плазму“, кисели парадајз, дуњовачу, пелинковац, вино, пиво, клековачу и шљивовицу.

„Нема бољег од шљивовице“, написао је Скот, који је уз све то наумио да понесе и ћевапе и бурек од меса, да би имао шта да замези док буде чекао преседање у Франкфурту.

У Скотовом пртљагу се нашла и мајица Црвеног крста, коју је показао уз позив грађанима Србије да дају крв.

Спремио је да понесе и мајице које су штампане за различите спортске програме које је за децу организовала Амбасада САД и он лично од програма намењених специјално за ромску децу, затим мајицу са знаком „Нишвила“...

Снимак се завршава тако што је на налепници за пртљаг на којем је исписано слово „о“ у његовом презимену преправио у „а“, јер тако је, како тврди, правилно.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 26. сеп 2019, 20:21) - anonymous [нерегистровани]

Државни послови налажу залагање за здраве своје интересе уз узајамно уважавање

Упркос државним обавезама,...

Наш народ сваком госту пожели добро здравље и срећу!
Поздрављамо!

(четвртак, 26. сеп 2019, 19:54) - anonymous [нерегистровани]

srecan put....

..zelim Vam ugodan let i srecan put gospodine Skote.

(четвртак, 26. сеп 2019, 19:48) - anonymous [нерегистровани]

Ne bi me iznenadilo....

Ne bi me iznenadilo da Ambasador Skot,kad ode u penziju i kad ne bude morao provoditi direktive i politiku Stejt Departmenta,pocne govoriti i pisati afirmativno o Srbiji i Srbima kao sto je to ucinio i bivsi ambasador Montgomeri.Jer,jedno je duznost i poslovna obaveza ,a drugo je nezavisni i slobodni covjekov osjecaj i utisak o necemu i nekome.
Pa,neka ti je srecan put,Vasa Ekselencijo sa svim tim specijalitetima i uspomenama iz Srbije i zelim Vama i Vasoj porodici sve najbolje u zivotu.

(четвртак, 26. сеп 2019, 18:52) - dannyfischer [нерегистровани]

pakuj burbon

i ne prodavaj nam te fore sa sljivovicom..