Доминго због секс скандала више неће наступати у Метрополитену

Један од највећих оперских певача данашњице Пласидо Доминго неће више наступати у Метрополитену у Њујорку, после оптужби неколико жена за наводно сексуално узнемиравање.

Водећи светски тенор, требало је да наступи у Метропоплитену у Магбету. Како преноси Ројтерс, и чувени уметник као и Метрополитен саопштили су да он више неће наступати у тој, једној од највећих оперских кућа у свету.

„Метрополитен опера потврђује да се Пласидо Доминго сложио да се одмах повуче из свих будућих представа у Мету. Мет и господин Доминго сагласили су се да он треба да одступи“, наводи се у саопштењу Опере.

Више од 30 певача, играча, музичара, учитеља певања и других запослених у оперским кућама потврдили су последњих недеља да су били сведоци његовог неадекватног понашања према женама у последње три деценије.

У саопштењу за јавност, 78-годишњи уметник навео је да, иако оштро одбацује оптужбе, ипак сматра да би његово појављивање у овој продукцији Магбета одвратило пажњу од тешког рада његових колега и на сцени и иза ње, и захвалио управи Мета што је услишила његов захтев да се повуче.

Неколико америчких опера и оркестара отказало је до сада наступе Доминга, иначе уметничког директора опере у Лос Анђелесу, али одлука Метрополитена представља до сада најјачи ударац певачу.

Ројтерс подсећа да су стотине жена јавно оптужиле моћне људе у бизнису, политици, медијима, спорту, уметничким круговима и забавној индустрији за сексуално малтретирање и злостављање од октобра 2017. године, захваљујући покрету #MeToo.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво