Доминго због секс скандала више неће наступати у Метрополитену

Један од највећих оперских певача данашњице Пласидо Доминго неће више наступати у Метрополитену у Њујорку, после оптужби неколико жена за наводно сексуално узнемиравање.

Водећи светски тенор, требало је да наступи у Метропоплитену у Магбету. Како преноси Ројтерс, и чувени уметник као и Метрополитен саопштили су да он више неће наступати у тој, једној од највећих оперских кућа у свету.

„Метрополитен опера потврђује да се Пласидо Доминго сложио да се одмах повуче из свих будућих представа у Мету. Мет и господин Доминго сагласили су се да он треба да одступи“, наводи се у саопштењу Опере.

Више од 30 певача, играча, музичара, учитеља певања и других запослених у оперским кућама потврдили су последњих недеља да су били сведоци његовог неадекватног понашања према женама у последње три деценије.

У саопштењу за јавност, 78-годишњи уметник навео је да, иако оштро одбацује оптужбе, ипак сматра да би његово појављивање у овој продукцији Магбета одвратило пажњу од тешког рада његових колега и на сцени и иза ње, и захвалио управи Мета што је услишила његов захтев да се повуче.

Неколико америчких опера и оркестара отказало је до сада наступе Доминга, иначе уметничког директора опере у Лос Анђелесу, али одлука Метрополитена представља до сада најјачи ударац певачу.

Ројтерс подсећа да су стотине жена јавно оптужиле моћне људе у бизнису, политици, медијима, спорту, уметничким круговима и забавној индустрији за сексуално малтретирање и злостављање од октобра 2017. године, захваљујући покрету #MeToo.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(петак, 27. сеп 2019, 22:37) - Švaler,internacionalac: [нерегистровани]

Ne zna čovek od koju stranu..

više da se pazi!

(среда, 25. сеп 2019, 18:12) - anonymous [нерегистровани]

@metoo agresija

Simpomaticno je da u optuzbama @metoo su na meti apsolutno uvijek poznati muskarci i optuzbe sezu za dogadjaje od prije 10-20 godina. Ova dva faktora upucuju da su optuzbe u najvecem broju slucajeva neosnovane.

(среда, 25. сеп 2019, 17:17) - anonymous [нерегистровани]

Zasto svi komentari iskljucuju mogucnost da je Domingo pokvarenjak?

U tekstu lepo pise da postoji 30 svedoka njegovog neadekvatnog ponasanja. To znaci da se ponasao prema zenama tako da je njima bilo neprijatno. Da li biste voleli da se neko prema vasim zenama, cerkama, sestrama ponasa tako da njima bude neprijatno?

(среда, 25. сеп 2019, 15:00) - anonymous [нерегистровани]

Доминго

У реду. Оптужбе стигле, са човеком прекинули сарадњу. Само, шта ће се десити ако се на суду докаже супротно? Шта ће бити ако се испостави да никога није силовао и не знам како се понашао? Од кад је довољно само оптужити некога и да он буде крив? Зато правда и служи - кривог човека ће кад тад достићи правда, али невин човек не може да трпи последице као да је крив. Дакле, опет, невезано за Доминга и то шта је урадио, већ једно уопштено питање које се тиче и овог случаја са њим. А доста пута смо видели да су прекидане сарадње са глумцима и другим познатим личностима, осуте паљбе по њима, а што је најјезивије, испоставило се судски да нису то учинили. Питам се, шта се онда дешава са правим жртвама којима се то заиста десило? Јел то она бајка о чобану који је викао вук вук, па су га прво људи слушали, затим престали да га слушају, док на крају вук заиста није дошао, а тада му нико није веровао. Једна веома ружна тактика блаћења људи од које ће на крају испаштати праве жртве.

(среда, 25. сеп 2019, 14:49) - anonymous [нерегистровани]

Potvrda

Puno postovanje za velikog maestra, a seks skandal samo potvrdjuje da sitnim dusama smeta dobrota karaktera i velicina njegove licnosti.

(среда, 25. сеп 2019, 13:03) - anonymous [нерегистровани]

Agenda 21

Muškarcima treba zabraniti bilo kakav kontakt sa ženama.

(среда, 25. сеп 2019, 12:27) - Dejan [нерегистровани]

Feminizam i homoseksualnost

Nemam pojma kako se ponašao gospodin Domingo ali sve ovo postaje bljutavo i gadljivo. Feministkinje i homoseksualci se udružili da dovedu u pitanje osnovu opstanka ljudskog roda. Nisam homofob i ne zameram nikome na njegovoj seksualnoj orjentaciji, nemam ništa protiv žena koje su izabrale da umesto kao žene izgledaju i ponašaju se kao muškarci ali se protivim da svoje stavove i modele ponašanja nameću celom društvu. Živele razlike, žene i muškarci, živele porodice i dečica!!! Neka žive i homoseksualci i feministkinje ali bez mogućnosti da nam uskraćuju slobodu izbora!!! Hvala.

(среда, 25. сеп 2019, 10:28) - anonymous [нерегистровани]

Три карте за Боливуд

А како их је "узнемиравао"? Слало цвеће и бомбоњере? Осмехивао им се, намигивао, делио ласкаве комплименте? Па како да се удвараш лепој жени, ако не тако? Да ли их је дрпао, пипао, прогонио, не дај Боже, силовао? Шта значи "узнемиравао"? Докле иде ова болештина? Да ли ћемо обрнуто почети да прогонимо и жене које показују заинтересованост према неком мушкарцу? Скидајте жене постере Клунија, Бреда Пита, Бибера или ко зна кога са врата, да не би завршиле у затвору!

(среда, 25. сеп 2019, 09:21) - anonymous [нерегистровани]

Beskrajno licemerje Zapada

Oni se bolesno bogate muzejskim kolekcijama koje su opljačkane širom sveta, pričama o osvajačima i ubicama, nacističke građevine pretvaraju u hotele, imaju obilaske logora, veličaju terorističke akcije Amerike, Britanije, Francuske, Holandije, Belgije, Portugalije i Španije po celom svetu, ali zabranjuju nastupe zbog "seks skandala"? Jadno. Zabrani popularizaciju SVIH zločina, naročito sopstvenih, kao i zarađivanje od njih, vrati sve što je opljačkano i isplati odštetu, pa onda ovako pametuj.

(среда, 25. сеп 2019, 09:18) - anonymous [нерегистровани]

Svaka Čast

Skoro nisam procitao bolji komentar. Morao sam da ti odam respect.

Svaka Čast brate.