Принц Хари са породицом у званичној посети Јужној Африци

Војвода и војвоткиња од Сасекса, и њихов четворомесечни син Арчи започели су десетодневну турнеју по Африци на коју Хари креће стопама своје преминуле мајке, принцезе Дајане.

„Африка је део света који ми је у протеклих 20 година био други дом“, написао је Хари на Инстаграму неколико недеља уочи пута.

Турнеја, која почиње у Јужноафричкој Републици, прво је заједничко службено путовање младе породице.

У три дана која ће провести у Кејптауну, војвода и војвоткиња од Сасекса посетиће пројекте заштите животне средине, а сусрешће се и с пензионисаним надбискупом Дезмондом Тутуом, познатим борцем против апартхејда.

Хари ће потом сам отпутовати у Боцвану, Анголу и Малави, где ће садити стабла у резервату природе, учествовати у вежби против криволоваца и посетити оболеле од сиде.

Емотивни врхунац очекује се у покрајини Хуамбо у Анголи где ће посетити место на коме је 1997. године настала историјска фотографија принцезе Дајане на минском пољу.

Тамо ће обићи и ортопедски центар који ће носити њено име.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво