Последње припреме за „Чистача“ Марине Абрамовић

Марина Абрамовић је већ у Београду и обишла је Музеј Савремене уметности, где су у току последње припреме за њену велику европску ретроспективну изложбу. Много тога, за јавност је још увек тајна.

Познато је да Марина Абрамовић више од 50 година, перформансима испитује границе менталног и физичког. Не би било изненађујуће да око Музеја савремене уметности већ буде нешто што нас лагано уводи у суботњу причу.

„Музеј има јако пуно стакла и пошто гро радова који ће бити, су видео радови, онда је морало да дође до затамњивања, што нам није био проблем, мало смо то прилагодили и то је оно што смо најавили публици да ће Музеј бити затворен два месеца, како би се та архитектура унутрашња прилагодила свему оном што Марина излаже овде. Укупно је негде око 120 радова. Карата има још у продаји, мислим да су септембар и октобар скоро скроз продати, већ се сада купују новембар и децембар, али у сваком од термина има још карата и позивамо све да обавезно дођу и виде изложбу“, рекао је ВД директора Музеја савремене уметности Слодобан Накарада.

Изложбу Чистач већ је видело неколико стотина хиљада посетилаца у Скандинавији, Немачкој, Италији.

Београд је последња станица, што је у Марини, како је рекла, пробудило посебне емоције, сећање и носталгију. У све ће наравно бити укључена и публика.

број коментара 0 Пошаљи коментар