Ауторка романа о Харију Потеру донирала 15,3 милиона фунти

Британска књижевница Џоана Роулинг, позната романима о Харију Потеру, донирала је 15,3 милиона фунти за истраживање мултипле склерозе у центру који носи име њене мајке, пренео је Би-Би-Си.

Клиника за регенеративну неурологију „Ен Роулинг“ на Универзитету у Единбургу основана је с десет милиона фунти које је ауторка Харија Потера поклонила 2010. године.

Најновијом донацијом отвориће се још лабораторија и покренути нова истраживања.

Ен Роулинг умрла је у 45. години од компликација мултипле склерозе.

Осим те болести, на клиници се истражују Паркинсонова болест, деменција и неуролошка болест МНД.

Причу о дечаку чаробњаку Харију Потеру, Џоана Роуинг је почела да пише у кафићима у Единбургу док је живела од социјалне помоћи.

То је у међувремену постала више милијарди вредна франшиза смештена у седам романа који описују Харијеве авантуре у школи чаробњаштва у Хогвартсу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи