Покренута нова истрага против Пласида Доминга

Удружење које заступа оперске певаче и особље, Амерички еснаф музичких уметника покренуло је сопствену истрагу о сексуалном узнемиравању које је наводно починио чувени оперски певач Пласидо Доминго, наводећи да није сигурно у резултате истраге оперских компанија.

Удружење је навело да је истрагу покренуло након две вести агенције АП у којима је више жена оптужило Доминга за сексуално узнемиравање или друго недолично понашање, преноси АП.

У мејлу који је америчко удружење послало својим члановима истиче се да су тражили од компанија које запошљавају 78-годишњег певача да истраже наводе, али да компаније нису биле спремне на то или нису биле у могућности да удружењу доставе уверења о обиму и времену истраге као и да ли ће резултате јавно објавити или на неки други начин обавестити удружење.

Опера Лос Анђелеса, у којој је Домингу годинама био генерални директор, ангажовала је спољног саветника да води истрагу, али је одбила да открије било какве детаље о томе како ће се спровести или да ли ће резултати бити објављени.

Удружење даље наводи да ће независну истрагу водити тужилац Брус Мафео, некадашњи савезни тужилац, који тренутно ради за компанију „Козен О'Конор“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво