„Волео бих да си ту“ – поручује Роџер Вотерс Џулијану Асанжу

Некадашњи фронтмен „Пинк Флојда“, Роџер Вотерс, извешће у понедељак испред зграде Министарства унутрашњих послова Велике Британије свој велики хит „Волео бих да си ту“ ("Wish You Were Here"), у знак подршке оснивачу Викиликса Џулијану Асанжу.

Викиликс је објавио на свом налогу на Твитеру да ће Роџер Вотерс извести свој култни хит на демонстрацијама које ће бити одржане у понедељак, 2. септембра испред Министарства унутрашњих послова Велике Британије у Лондону.

Догађају ће присуствовати и награђивани новинар и документариста Џон Пилџер, који ће одржати говор у знак солидарности са „британским политичким затвореником“.

Роџер Вотерс је један од истрајнијих заговорника захтева за ослобађање Асанжа, чак је изјавио да га је „срамота што је Енглез“ када су британске власти ухапсиле оснивача Викиликса.

На сваком наступу Вотерс је искористио прилику да скрене пажњу јавности на овај случај, а недавно је „Твитер“ назвао „Великим братом“ пошто су суспендовали угледни налог који је подржавао Џулијана Асанжа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво