Метју Маконахеј, од холивудског лепотана до редовног професора

После четири године напорног рада на Универзитету у Тексасу, оскаровац Метју Маконахеј добио је унапређење – од гостујућег предавача постао је редовни професор.

„Препознајући његов изузетан рад као предавача и ментора студентима на Универзитету у Тексасу и поштујући његову каријеру награђиваног глумца и продуцента, Метју Маконахеј је постављен као редовни професор на Колеџу за комуникацију 'Муди', почињући од јесени 2019“, наводи се у саопштењу универзитета.

Познати глумац придружио се наставном особљу 2015. године, као гостујући предавач на курсу за продукцију „Од сценарија до екрана“. Наводи се да је Маконахеј осмислио курикулум који обезбеђује „јединствен поглед на сваку од етапа филмске продукције“.

Оскаровац је описао предмет на којем предаје као „онакав какав је он желео да има када је похађао школу“ (завршио је студије 1993. године).

„Радећи у учионици са студентима ми је омогућило да их припремим. Прављење филмова, претварање речи са папира у филм је и наука и уметност“, истакао је Маконахеј.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 29. авг 2019, 21:22) - anonymous [нерегистровани]

Produkcija?

Nisam baš siguran da je producent zadužen za pretvaranje teksta u film. U načelu da, ali mnogo direktnije to radi režiser.