Путин частио турског колегу сладоледом

После обиласка Московског међународног сајма ваздухопловста и космичких летова („Макс 2019“) на међународном аеродрому Зуковски, руски председник Владимир Путин частио је свог турског колегу Реџепа Таjипа Ердогана сладоледом.

Председници су после обиласка сајма пришли витрини са познатим руским сладоледима који су се свидели многим светским политичарима.

За Путина је већ постало уобичајено да купује сладолед на „Максу", а овог пута је одлучио да почасти и свог госта и колегу из Турске.

Пошто су изабрали сладолед, продавачица је казала да рачун износи 210 рубаља (око 340 динара). Ердоган је питао Путина да ли може да плати и за њега, на шта је он одговорио да се то подразумева јер је његов гост.

Путин је продавачици дао новчаницу од 5.000 рубаља и препустио министру индустрије и трговине Денису Мантурову да узме кусур, уз опаску да је тај новац намени за развој ваздухопловства.

Министар се, уз осмех, захвалио председнику на „дарежљивости“.

Прилику да ужива у руском сладоледу, захваљујући председнику Путину, имао је и кинески преседник Си Ђипинг, који је медијима признао да много воли руске посластице и да сваку посету Русији користи да их проба.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 28. авг 2019, 22:56) - Neko [нерегистровани]

Higijena

Ako je higijena pola zdavlja, Putin nece jos dugo. Nema nista gore nego kad se covek dodirne novcanice pa se posle uhvati za hranu... Uzas. Isto i kada vam u prodavnici daju prvo kusur pa posle hranu. Uzas...

(среда, 28. авг 2019, 22:02) - anonymous [нерегистровани]

Ердогане

пази да није радиоактиван.

(среда, 28. авг 2019, 19:40) - anonymous [нерегистровани]

Pravi lideri

Putin, Erdogan, Tramp, Dzonson i Orban su pravi lideri koji stite svoje zemlje i trude se da ocuvaju nacionalnu sigurnost i nacionalni ponos, za razliku od vecine EU politicara koji se bave degeneracijom sopstvenih kultura i uvozom terorista

(среда, 28. авг 2019, 18:37) - Milorad [нерегистровани]

.

Pošto nema ništa od 100 američkih F35 aviona . . . Da ne pišem dalje.

(среда, 28. авг 2019, 15:12) - anonymous [нерегистровани]

Predsednik

Svaki predsednik na ovom svetu je samo čovek,koji se bori za svoj narod....taj utisak da je predsednik nešto "božansko" je uveženo sa zapada...ovo je lepo i ljutski od Putina za Erdogana...