Паоло Коељо упутио извињење Француској због „хистерије“

Чувени бразилски писац Паоло Коељо извинио се Француској због увреда и недипломатских опаски које је на рачун те земље и брачног пара Макрон, изнео председник Бразила Жаир Болсонаро.

„Опростите ми, опростите ми хиљаду пута“, рекао је Коељо на видео снимку објављеном на Твитеру.

Коељо се извинио због, како је навео, Болсонарове „хистерије према Француској“, председнику Француске и његовој супрузи и рекао да Бразил пролази кроз тужан моменат у историји, преноси Рио Тајмс.

Како је навео, лидери у његовој земљи „кажу свашта како би избегли преузимање одговорности“.

Коељо је на Твитеру формирао покрет подршке француској првој дами Брижит Макрон, чијем се физичком изгледу наругао Болсонаро у изјавама за које је Емануел Макрон оценио да изражавају „крајње непоштовање“.

„Ово је жалостан видео снимак којим се извињавам мојим француским пријатељима због кризе, рекао бих због Болсонарове хистерије према Француској, француском председнику и његовој супрузи“, поручио је Коељо на Твитеру.

Писац рођен у Рио де Жанеиру 1947. године, један је од најчитанијих аутора у свету, а његов Алхемичар је продат у више десетина милиона примерака.

На увредљиве изјаве бразилског председника о Брижит Макрон, француски председник је узвратио пожелевши отворено пред камерама из целог света да „бразилски народ врло брзо добије председника чије ће понашање бити на висини“.

број коментара 0 Пошаљи коментар