У првих десет најплаћенијих глумаца на „Форбсовој“ листи само две жене

Скарлет Јохансон се другу годину за редом налази на врху листе најплаћенијих глумица коју сачињава часопис „Форбс“, али је тек осма на укупној листи најплаћенијих глумаца.

Тридесетчетворогодишња глумица са годишњом зарадом од 56 милиона долара на Форбсовој листи се нашла испод седмопласираног колеге, Адама Сендлера.

Скарлет Јохансон је зарадила 15.5 милиона долара више него претходне године, као и њене колеге, највише захваљујући планетарном успеху франшизе Осветници: Крај игре.

У првих десет најплаћенијих глумаца успела је да се пласира само још једна жена, колумбијско-америчка глумица, комичарка, телевизијска водитељка и манекенка, Софија Вергара.

Раније ове недеље, према последњем годишњем рангирању финансијских стручњака, Двејн Џонсон је проглашен за најплаћенијег глумца у последњих 12 месеци, захваљујући заради од 89.4 милиона долара.

Занимљиво је да је свих десет најбоље плаћених глумица ове године зарадило више од 20 милиона долара, што је прошле године успело само првим двема са листе - Скарлет Јохансон и Анђелини Џоли.

Јохансонова ће добити насловну улогу и следеће године у новом наставку Осветника: Црна удовица, а остварује зараду и захваљујући сарадњи са произвођачем спортске опреме „Андер армур“.

У међувремену, Анђелина Џоли која је у 2018. зарадила 28 милиона долара, испала је са овогодишње листе десет најплаћенијих глумица јер су њене колегинице значајно повећале своју зараду.

Са листе су испале и Мила Кунис, Џулија Робертс, Кејт Бланчет, Мелиса Макарти и Гал Гадот.

За разлику од листе глумаца, видљив је недостатак разноликости међу женама са највећом зарадом. Вергара је колумбијско-америчка глумица, али у првих десет нема ни једне глумице афро-америчког порекла.

Двејн Џонсон, звани Рок, напредовао је за једно место у односу на прошлогодишњи пласман упркос томе што је његова зарада у ствари била мања у поређењу са 119 милиона долара из 2018. године.

Прошлогодишњи глумац број један, Џорџ Клуни, није успео да се задржи ни у друштву десет најплаћенијих глумаца. С обзиром на то да се у обзир узима укупна зарада остварена у једној години, Клуни је прошле године победио захваљујући једној милијарди долара оствареној од продаје компаније за производњу текиле.

Првих пет места на листи најплаћенијих глумица ове године заузимају Скарлет Јохансон, Софија Вергара, Рис Видерспун, Никол Кидман и Џенифер Анистон.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво