У првих десет најплаћенијих глумаца на „Форбсовој“ листи само две жене

Скарлет Јохансон се другу годину за редом налази на врху листе најплаћенијих глумица коју сачињава часопис „Форбс“, али је тек осма на укупној листи најплаћенијих глумаца.

Тридесетчетворогодишња глумица са годишњом зарадом од 56 милиона долара на Форбсовој листи се нашла испод седмопласираног колеге, Адама Сендлера.

Скарлет Јохансон је зарадила 15.5 милиона долара више него претходне године, као и њене колеге, највише захваљујући планетарном успеху франшизе Осветници: Крај игре.

У првих десет најплаћенијих глумаца успела је да се пласира само још једна жена, колумбијско-америчка глумица, комичарка, телевизијска водитељка и манекенка, Софија Вергара.

Раније ове недеље, према последњем годишњем рангирању финансијских стручњака, Двејн Џонсон је проглашен за најплаћенијег глумца у последњих 12 месеци, захваљујући заради од 89.4 милиона долара.

Занимљиво је да је свих десет најбоље плаћених глумица ове године зарадило више од 20 милиона долара, што је прошле године успело само првим двема са листе - Скарлет Јохансон и Анђелини Џоли.

Јохансонова ће добити насловну улогу и следеће године у новом наставку Осветника: Црна удовица, а остварује зараду и захваљујући сарадњи са произвођачем спортске опреме „Андер армур“.

У међувремену, Анђелина Џоли која је у 2018. зарадила 28 милиона долара, испала је са овогодишње листе десет најплаћенијих глумица јер су њене колегинице значајно повећале своју зараду.

Са листе су испале и Мила Кунис, Џулија Робертс, Кејт Бланчет, Мелиса Макарти и Гал Гадот.

За разлику од листе глумаца, видљив је недостатак разноликости међу женама са највећом зарадом. Вергара је колумбијско-америчка глумица, али у првих десет нема ни једне глумице афро-америчког порекла.

Двејн Џонсон, звани Рок, напредовао је за једно место у односу на прошлогодишњи пласман упркос томе што је његова зарада у ствари била мања у поређењу са 119 милиона долара из 2018. године.

Прошлогодишњи глумац број један, Џорџ Клуни, није успео да се задржи ни у друштву десет најплаћенијих глумаца. С обзиром на то да се у обзир узима укупна зарада остварена у једној години, Клуни је прошле године победио захваљујући једној милијарди долара оствареној од продаје компаније за производњу текиле.

Првих пет места на листи најплаћенијих глумица ове године заузимају Скарлет Јохансон, Софија Вергара, Рис Видерспун, Никол Кидман и Џенифер Анистон.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 25. авг 2019, 09:57) - Švaler,internacionalac: [нерегистровани]

Da mi je da je sretnem,

bar da pokušam!

(субота, 24. авг 2019, 16:37) - anonymous [нерегистровани]

PA?

Sad će opet da počnu neke umobolne priče feministkinja o neravnopravnosti? A gde je lista koliko zarađuju niski muškarci u odnosu na žene iste visine, recimo? Gde je tu ravnopravnost? Shvatite već jednom, to je kapitalizam. Svako zaradi onoliko koliko uspe da izvuče. Studio proceni koliko para neki glumac/glumica može da donese i prema tome računaju koliko para će da daju. Naravno da žele da potroše što manje, pa tu i agent igra važnu ulogu. Ali, dok Tor donosi veću zaradu od Crne udovice, zašto bi ona bila plaćena i približno isto? Kakve debilne priče. I dva kelnera u istoj kafani mogu biti plaćena različito, zavisi koliko je neko sposoban kelner i koliko je sposoban pregovarač. Dajte ravnopravnost u zaradama i popularnosti manekenki i manekena. Dajte ravnopravnost u dodeljivanju dece prilikom razvoda. Dajte ravnopravnost u autostopiranju, bakšišu, usvajanju dece, čekanju u redovima, itd, itd. I pre bilo kakve glupe priče o neravnopravnosti u zaradama, dajte prvo podatke o tome koliko čiji film zaradi. A naročito koliko ko snimi filmmova, jer kada ne snimiš ništa, naravno da ne zaradiš i ispadaš sa liste.

(субота, 24. авг 2019, 15:39) - anonymous [нерегистровани]

Ha

A da je vecina zena na listi niko ne bi smeo da zucne.