Мићу Орловића су сви обожавали, заслужује споменик

РТС одаје почаст својим почецима, окреће се будућности, а поводом свог 61. рођендана, у част легендарног Миће Орловића, биће откривен његов споменик. 

О легендарном водитељу, и јубилеју РТС-а, гостујући у Јутарњем дневнику, Ненад Ристић, као сведок тог времена, који је био уредник и два пута директор присетио се драгог колеге и почетака телевизије.

„Када је Телевизија почела ја сам дошао у Београд да упишем студије, уписао сам књижевност. По Београду су били распоређени телевизори и тада сам први пут угледао Мићу Орловића. Цела моја генерација је била одушевљена Мићом и сви смо ми хтели да будемо као он. Девојке, старије госпође и даме су га обожавале и тада су по први пут даме почеле да гледају дневник, иако је то пре свега, мушка емисија. И то је она магнетна снага Миће Орловића због које он заслужије да добије споменик", рекао је Ненад Ристић.

Хроничари кажу да је Мића Орловић урадио преко хиљаду емисија различитог садржаја, као и емисије дневника.

„Када је Мића водио свој први дневник, онда је Вили Беaрс који је био инструктор америчке телевизије, пришао Лоли Ђукићу и рекао ‘оваквог водитеља Европа нема‘, свака Вам част. Mића је био хладан, опуштен, створио га Бог, родила га мајка“, истакао је Ненад.

Глумио је у филмовима, поредили су га са Џоном Вејном. Снимио је седамнаест филмова, и остварио неколико  значајних улога.

„Када је отишао у пензију, он и Душанка Калањ, хтели су да конкуришу за националну пензију, и ја сам им тај папир потписао, као директор телевизије. Мића је добио пензију као филмски стваралац, а Душанка није“, рекао је Ненад Ристић.

Такође је додао да је написао књигу и отишао код Радомира Путника.

„Хтео сам да снимим играну структуру о Мићи Орловић, али је тешко наћи глумца који би могао да глуми Мићу Орловића“, истакао је Ненад.

На крау додаје, „да ко води Дневник, а није добио чир на желуцу, није добар водитељ“.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се