Преминуо Питер Фонда

Чувени амерички глумац, син Хенрија Фонде и брат Џејн Фонде, Питер преминуо је у 80. години.

После борбе са раком плућа, Питер Фонда је преминуо, потврдила је у саопштењу чувена глумачка породица Фонда, јавља британски Гардијан.

Амерички глумац и редитељ преминуо је мирно у свом дому у Лос Анђелесу окружен породицом, трећом супругом Маргарет Вогелер и децом из првог брака, ћерком Бриџет и сином Џастином, наводи се у саопштењу. 

Питер Хенри Фонда рођен је у Њујорку 23. фебруара 1940. године. Био је син холивудске легенде Хенрија Фонде и млађи брат Џејн Фонде. Његова ћерка Бриџет такође је глумица.

Играо је у више од 125 остварења, а познат је најпре по филмовима шездесетих година 20. века, у којима је стекао репутацију иконе контракултуре.

Номинацију за Оскара заслужио је за сценарио за филм Голи у седлу (Easy Rider) 1969. године у ком је играо једну од главних улога заједно са Денисом Хопером, који је режирао ово култно дело.  

За Оскара је номинован и за главну мушку улогу у остварењу Ulee's Gold.

Изабрао је мање конформистички пут за грађење каријере. Иако никада није достигао славу оца Хенрија и сестре Џејн, Питер је филмом Голи у седлу оставио дубок траг у популарној култури.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи