Да ли се Пласидо Доминго неспретно удварао својим колегиницама или их је сексуално узнемиравао

Шпанског оперског тенора, Пласида Доминга, једног од најпознатијих и најпродуктивнијих музичара свога доба, неколико певачица и балерина оптужило је за сексуално узнемиравање.

Познатог оперског певача колегинице су оптужиле да их је сексуално узнемиравао крајем 1980-их, како преноси АП. Само једна од њих, мецосопран Патриција Вулф, сложила се да јавно буде објављено њено име.

Пласидо Доминго је порекао оптужбе и у изјави за АП нагласио да су га јако потресле.

„Болно је чути да сам некога повредио или учинио да се осећа лоше, без обзира што је прошло толико времена и упркос мојим најбољим намерама. Веровао сам да су сви моји контакти били срдачни и узајамни. Људи који ме познају или који су са мном сарађивали знају да нисам неко ко би намерно некога повредио, увредио или осрамотио“, истакао је познати оперски уметник.

Осталих шест жена такође тврде да им је тенор упупћивао „ласцивне коментаре“ и чинио да се осећају нелагодно. Госпођа Вулф је рекла да је није било физичког контакта, али да ју је увек када излази са позорнице питао да ли „мора вечерас да иде кући“.

Једна од њих је рекла да јој је Доминго једном приликом завукао руку испод сукње, а три су навеле да их је пољубио на силу.

Ови испади су се дешавали на различитим местима, почев од гардеробе, хотелских соба или током састанака у оперским кућама у којима је Доминго био на руководећим позицијама.

„Најчешће на пословним ручковима покушавао је да ме држи за руку или је стављао руку на моје колено. Увек ме додиривао и љубио“, навела је једна од певачица у разговору за агенцију АП.

Пласидо Доминго је требало да се појави на отварању концертне сезоне у Филаделфији 18. септемба, али су организатори, због ових оптужби, повукли свој позив.

Прослављени тенор се тренутно налази на позицији директора опере у Лос Анђелесу. Такође, био је и уметнички директор, а потом и генерални директор у Вашингтонској националној опери.

„Признајем да су правила и стандарди по којима би требало да се управљамо данас потпуно другачији него раније. Благословен сам и привилегован што имам више од 50 година каријере у опери и придржаваћу се највиших стандарда“, додао је Доминго.

Пласидо Доминго и поред тога што је навршио 78 година и даље је највећа оперска звезда која има распродате наступе широм света. У Краљевској опери у Лондону наступао је у новој поставци Травијате, а идуће године требало би да наступи у Вердијевом Дон Карлосу.

Филаделфијски оркестар повукао је позив за гостовање познатом певачу након објављивања тврдњи о сексуалном узнемиравању. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво