Краљица Елизабета на изложби у част њене чукунбабе Викторије

Британска краљица Елизабета посетила је изложбу посвећену њеној чукунбаки, краљици Викторији. За изложбу је коришћена најсавременија технологија да би се Бакингемска палата приказала онако како је изгледала у 19. веку.

Посетиоци изложбе имаће прилике да виде пројекције и илузије које показују јарке боје унутрашњости палате каква је била пре него што ју је Викторијин најстарији син Едвард Седми преуредио претежно у бело и златно, преноси Ројтерс.

Они ће такође видети Викторијину мајчинску страну, јер ће бити изложен и ковчежић са зубима њене деце као и бели мермерни одливци неких њихових удова.

„Користили смо најмодернију технологију која је доступна данас да бисмо створили нови облик приповедања“, рекла је др Аманда Форман, један од кустоса изложбе.

На изложби којом се обележава 200. годишњица Викторијиног рођења, такође ће се наћи и њен трон, балска хаљина и слике насликане воденим бојама.

Краљица Викторија је на престо ступила са 18 година, а владала је Великом Британијом од 1837. до своје смрти 1901. године.

Била је монарх који је најдуже владао, али тај рекорд је оборен 2015. године, када ју је Елизабета (93) надмашила.

Изложба у Бакингемској палати отвара се у суботу и траје до краја септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво