Десет година од смрти краља попа, између скандала и музике

Звучи чудно, али Мајкл Џексон и десет година после смрти изазива реакције и скандале. Оптужбе за злостављање деце бациле су сенку на једног, јединог и недодирљивог „краља попа“, али је, са друге стране, Џексон и даље један од најпопуларнијих уметника у историји.

Пре десет година Мајк Џексон хитно је превезен у клинички центар „Роналд Реган“, где је и убрзо проглашен мртав на општу неверицу обожавалаца широм света.

Краљ попа био је мртав.

Деценију касније, међутим, обележавање његове заоставштине није нимало једноставно као што се пре десет година чинило. Почетком ове године, свеже оптужбе о злостављању деце испливале су у документарцу Leaving Neverland.

Оптужбе Вејда Робсона и Џејмса Сејфчака наишле су апсолутно и недвосмислено одбацивање међу Џексоновом породицом и пријатељима.

Упркос томе, 25. јун обележен је у многим земљама, а на друштвеним мрежама хаштег #HonourMJ био је у врху трендинг-листа.

Милиони људи присетило се носталгичних тренутака са Мајклом, било да је трештао са звучника, слушалица у ушима, телевизора или концертне бине.

Плес, покрети, беспрекорна кореографија, „мунвок“, сјајан глас, ритам – Ем-Џеј је имао све то и још преко.

Џексон заиста јесте био неприкосновени краљ попа. Сама чињеница да је продао више од 350 милиона носача звука је довољна да оправда такву титулу.

А где је ту и 15 Гремија, 26 Америчких музичких награда, 13 број један синглова – Bad, Smooth Criminal, Billie Jean, Black or White, Thriller, Beat it, ...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи