Осуђен тинејџер који је претио смрћу принцу Харију

Мајкл Шевчук (19), који је на друштвеним мрежама поставио фотографију насмејаног принца Харија коме је уперен пиштољ у главу, и црвеном мрљом и „свастиком“ у позадини, осуђен је на четири године и три месеца затвора.

Шевчук је у објави, уз фотографију, неколико месеци након што се принц Хари оженио бившом глумицом Меган Маркл, поручио: „Видимо се касније издајниче расе“, преноси АП. 

Млади Шевчук је пред судијом Ребеком Пулет, која је фотографију окарактерисала „одвратном“,  признао кривицу.

Oптужницa га је теретила за подстицање тероризма и пет тачака за поседовање терористичког материјала.

Пресуду је изрекао Кривични суд у Лондону.

Исти суд је пресудио и 18-годишњем Оскару Дун-Кочоровском, који је признао две тачке оптужнице, које се односе на подстицање на тероризам, наводи агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво