Шакира одржала говор на Оксфорду

Колумбијска поп звезда је на позив локалног удружења студената посетила Универзитет Оксфорд, где је говорила о свом хуманитарном ангажману и важности школовања.

Латиноамеричка певачица Шакира одржала је говор на Универзитету Оксфорд током којег је истакла значај образовања за постизање мира у свету, пренео је јуче недељник „Пипл".

Добитница два Гремија и седам латиноамеричких Гремија посетила је у понедељак Универзитет Оксфорд на позив локалног удружења студената, како би говорила о свом добротворном ангажману у Јужној Америци.

„Како то да једна Колумбијка говори на истом месту где су некада говорили Њутн и Черчил? Бог зна да нисам мајка Тереза, али ето ме пред вама. У сваком случају, овога пута нећу певати ни мрдати куковима", нашалила се Колумбијка, алудирајући на чињеницу да су на истом месту говоре држали великани као што су мајка Тереза, далај-лама или Ајнштајн.

„Рођена сам и одрасла у земљи обележеној друштвеним сукобима и неједнакостима. Одрасла сам на месту, где се на образовање гледа као на луксуз, а не као на право, где они који се роде сиромашни и умиру сиромашни...", рекла је Шакира пред око 400 студената.

„Постоји решење за ове проблеме и ниједна влада не може да тврди да је образовање за свако дете немогућ задатак", објаснила је колумбијска певачица.

„Желим да млади 2060. године виде да је наша мисија за мир у свету обухватала слање 30.000 наставника а не 30.000 војника у Авганистан. Да виде да је 2010. године образовање у свету било важније од доминације светом", закључила је Шакира.

Шакира је 1995. године основала хуманитарну организацију која помаже у школовању сиромашне деце Колумбије. За тај пројекат наградиле су је Уједињене нације.

Певачица, која је основала и фондацију ALAS за помоћ деци Латинске Америке, постала је амбасадор добре воље УН.

У фебруару је отворила школу у свом родном месту Баранкиљи, на северу Колумбије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи