Џонсон спустио слушалицу Трампу, мислио да је шала

Бивши британски министар спољних послова и кандидат за премијера те земље Борис Џонсон открио је да је амерички председник Доналд Трамп приликом недавне посете покушао да га позове телефоном, али да је он помислио да је реч о шали и прекинуо је везу.

Примио сам позив од некога ко је тврдио да зове из централе Даунинг стрита, рекао је Џонсон за Сандеј тајмс, а преноси бриселски Политико.

„Та особа имала је благо ирски нагласак и рекла је да зове из централе број 10, и да жели да ме споји са америчким председником који жели да разговара са мном. И рекла ми је да ће да ме повеже са собом за ситуације у Белој кући. Ја сам размишљајући брзо као и обично рекао 'свим вашим слушаоцима на радију Килкени, нисте ме ни на тренутак преварили'“, испричао је Џонсон.

Након тога, Џонсон је, како каже, прекинуо везу и позвао централу број 10, где му је речено, да је то био председник САД.

Џонсон и Трамп су на крају разговарали и бивши британски шеф дипломатије истакао је да му Трамп није само пожелео свако добро, већ да је био веома заинтересован да „интензивира економску сарадњу и да склопи споразум о слободној трговини“.

Како се наводи, Трамп је затражио и састанак са Џонсоном, али је овај морао да га одбије уз образложење да мора да се припрема за кампању за лидера Конзервативне странке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво