Улица Неше Лептира ускоро у Пироту

На иницијативу Историјског архива, Пирот је, на недавној седници Скупштине, донео одлуку да једна улица у том граду понесе име Неше Лептира. На овај начин, Пироћанци су желели да се одуже пријатељу који је оставио дубок траг у овом граду, кога се и даље сећају и још све чланове групе „Последња игра лептира“ сматрају за своје.

Средином осамдесетих година, војини рок у Пироту, служили су чланови, тада популарне групе „Последња игра лептира“. Војске у Пироту, одавно нема, а готово 30 година, нема ни Ненада Радуловића – Неше Лептира, а он је још увек најомиљенији војник Пироћанаца.

Новинар Ненад Пауновић, проживео је сваки војнички дан „Лептира“. Та веза је до данас остала нераскидива.

„Неша је био талентован и за глумца и за певача и за наратора. Неша је имао све оно што је било потребно да га народ воли. Ја мислим, да не постоји човек у овој земљи, кога су људи толико волели, а нису га знали. Заиста, 'Лептири' су 1984, 1985. године, променили живот у овом граду. Били су наши. Било је тужно кад су одлетели“, сећа се Пауновић.

Драгослав Поповић, некадашњи начелник Дома војске у Пироту, присећа се, на сада оронулој тераси овог здања, вечерњих свирки популарних „Лептира“ и њихових војничких дана.

„Били су то дивни момци, добри војници, добри музичари. Град их је страховито заволео, јер су много учинили за забавни и музички живот овог града. Боравећи у Пироту, они су компоновали и припремили трећу плочу са Дечко 'ајде о'лади, са Срцем од меда. Били су спремни да раде и војнички да забушавају, али само најлепше можемо рећи о њима“, прича Поповић.

Скупштина града донела је одлуку да једна улица у Пироту добије име Неше Лептира.

Фотограф Синиша Јеленков каже да је Неша био радо виђен гост, било где у граду: „Тако је заслужио, својим понашањем. Касније је долазио, волео је Пирот, волео је Пироћанце. Много тога смо дознали преко њега“.

Улица ће ускоро понети име Неше Лептира. И баш у Пироту музичар је направио своје хитове међу којима је чувена песма Груди балканске. Пироћанци га никад нису заборавили, а често би му и сада запевали.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи